Moro kaikille!

 

Haluan tänään jakaa teidän kanssa jotain henkilökohtaista ja jännää! Nimittäin haluan kertoa raskausoireideni matkasta, aina ensimmäisestä raskausviikosta lähtien tähän päivään, jolloin olen saavuttanut 34. raskausviikon. Matka on ollut täynnä yllätyksiä, haasteita ja ilon hetkiä, ja haluan jakaa kanssanne tarinani, joka sisältää hyperstimulaatiota, munasarjan torsion, kuvotusta, omituisia unia ja erilaisia ruokahimoja.

Kun sain sairaalassa tietää raskaudesta, olin täynnä riemua ja odotusta. Kuitenkin alkuvaiheen raskaus ei ollut vaivatonta. Koin voimakasta väsymystä ja rintojen arkuutta, mutta ensimmäinen suuri haaste tulikin heti kättelyssä hyperstimulaation muodossa, joka teki olosta varsin epämukavan.

Raskausviikolla 7 kohtasin jälleen pelottavan tilanteen, kun munasarjani kiertyi. Kiireellinen leikkaus oli tarpeellinen. Tämä oli yksi pelottavimmista hetkistä raskauden aikana, mutta onneksi kaikki sujui hyvin.

Kuvotus ja väsymys oli jatkuva seuralaiseni näinä kuukausina. En voinut sietää tietyntyyppisiä hajuja ja päiväunista tuli tuttu kaveri.

Nyt, 34. raskausviikolla, olen kokenut monia ruokahimoja, mutta en mitään kovin erikoisia. Välillä tekee mieli makeaa, ja toisinaan suolaista. Vauvani tuntuu olevan yhtä mieltä kanssani ja potkii innokkaasti aina, kun syön jotain herkullista.Pienet liikkeet alkoivat tuntua noin viikon 16 kohdalla ja ovat aina vain voimistuneet siitä lähtien. Nyt jo selvästi näkyvät myös Jonin ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi. 

Vaikka tämän raskauden alku oli kivikkoinen, olen kiitollinen jokaisesta vaiheesta. Jokainen raskausoire on ollut muistutus siitä, että kasvava ihme tapahtuu sisälläni! Odotan innolla, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan, ja olen valmis kohtaamaan kaikki tulevat haasteet ja ilonhetket äitinä.

Toivottavasti tämä tarina antoi sinulle kattavan kuvan matkastani raskausoireiden parissa. Jos sinulla on omia kokemuksia tai tarinoita jaettavaksi, jätä kommenttia alle. Kiitos, että jaatte tämän matkan kanssani!

Terkuin,

Patu