Ensimmäisten kuukausien aikana vauvan tarvikkeiden valitseminen voi tuntua kuin astuisi tarvikeviidakkoon ilman karttaa – tunnetko samoin? Minulle se oli todellinen haaste, kunnes löysin muutamia tuotteita, jotka helpottivat arkeani huomattavasti.

Haluaisin jakaa kanssasi muutamia suosikkituotteitani näiltä ensimmäisiltä kuukausilta. Näitä ei voi kaikkia ehkä kutsua vain ”must have” -tuotteiksi, mutta ne ovat olleet valtava apu arjessani vauvan kanssa.

Kuva Ida Alanen Visuals

 

Suolaliuos ja nenäimuri

Suolaliuos, oli se sitten tippoina tai suihkeena, on ehdottomasti yksi niistä tuotteista, joita en voi liikaa korostaa vauva-arjessa. Kun vauvan nenä tukkeutuu, se vaikuttaa suoraan hänen syömiseensä ja nukkumiseensa – kaksi tärkeää asiaa pienen ihmeen hyvinvoinnin kannalta. Siksi on elintärkeää, että nenä saadaan tarvittaessa puhdistettua.

Aluksi meille riitti hyvin pipetit ja imulaite nenän puhdistamiseen (joka ei muuten ole niin ällö kuin voisi kuvitella). Kuitenkin olen kuullut paljon kehuja Physiomerin sumutteesta sekä Baby-vac -imurista, joka toimii imurin avulla ja on erityisen tehokas.

Muista, jokainen vauva ja perhe on erilainen, joten kokeile eri vaihtoehtoja ja valitse se, mikä sopii parhaiten teidän arkeenne.

Mainoslinkki suolaliuostipat

Mainoslinkki Physiomer Baby mistiin

Mainoslinkki Baby-Vac imuriin

MAM tuttipullot, kuivausteline ja sterilointilaite

Mam-tuttipullot, jotka hankimme Prismasta, ovat osoittautuneet todelliseksi löydöksi. Yksi niiden suurista eduista on saatavuus lähes joka paikasta. Nämä pullot ovat anti-colic -malleja, ja niiden sterilointi mikrossa on helppoa. Pullon korkissa on kätevä mitta, jolla veden ja tutin voi asettaa pohjalle, korkki sitten päälle ja mikroon vain muutamaksi minuutiksi. Tämä mahdollistaa pullon steriloinnin myös matkalla ollessa, ilman keittämisen tarvetta.

Herobilityn pullot ovat myös saaneet paljon kiitosta, ja etenkin niiden kuivausteline on ollut korvaamaton osa meidän päivittäistä pullojen hoitoa. Päivittäin kuluu monta pulloa, joten toimiva kuivausteline on ollut meille todellinen pelastus.

Philipsin Avent -sterilointilaite on osoittautunut elämän helpottajaksi. Pullojen keittäminen ei enää vie koko iltaa, kun useita pulloja voi laittaa samaan aikaan mikroon sterilointia varten. Vaikka tämä ei ole välttämätön tuote, se on merkittävästi helpottanut arkeamme.

Ehdoton suositus jos et täysimetä tai jos käytät tuttipulloja yhtään useammin!

Mainoslinkki Phillips Avent sterilointilaite

Linkki kuivausteline

Älyvalot

 

Älyvalot, vaikka ne voivat tuntua hyvin keskiluokkaisilta, ovat osoittautuneet meille aivan huipputuotteiksi! Vaikka ne eivät ole välttämättömiä, ne helpottavat arkeamme merkittävästi.

Kun muutimme makuuhuoneen järjestystä pinnasängyn myötä, valokatkaisijan epäkäytännöllinen paikka tuli ongelmaksi. Sen sijaan, että olisimme tilanneet sähköasentajan, keksimme asentaa älyvalot. Valokatkaisijan voi nyt laittaa minne tahansa ja jopa pitää sitä taskussa. Valoja voi himmentää, ja lamppuja voi vaihtaa eri väreihin. Esimerkiksi punaisen valon sanotaan edistävän vauvan melatoniinin tuotantoa, mikä parantaa unenlaatua.

Älyvalot yhdistetään puhelimeen, ja sovelluksen avulla voimme säätää valoja monin eri tavoin. Makuuhuoneessa meillä on yöaikaan nappula vaipanvaihtovalolle – himmeä valaistus, joka ei häiritse vauvaa, mutta antaa meille aikuisille näkyvyyttä. Olohuoneessa käytössämme on useita erilaisia lamppuja ja ledinauha, jota voi säätää eri väreihin. Esimerkiksi minulla on suosikkisävyni lila, ja jouluna valot hehkuivat punaisena ja vihreänä.

Olemme luoneet vauvan kanssa vuorokausirytmin, jossa himmennämme valoja kahdeksan aikaan illalla ja lisäämme niitä kahdeksalta aamulla. Pieni on jo sopeutunut tähän rytmiin hyvin ja nukkuu suurimman osan öistä erittäin hyvin. Yöllä käytämme vain himmeää, punaista valoa yösyöttöjen aikana, jotta vauva ei herää liikaa.

 

Mainoslinkki valoihin

Mainoslinkki ledinauha

Imetystyyny ja sitteri

Kaksi tuotetta, jotka ovat osoittautuneet äärimmäisen tärkeiksi helpottamaan arkeani ja välttämään liiallista kropan jumiutumista. Imetystyyny auttaa ruokkimaan lasta mukavasti, ilman että hartiat ovat korvien tasolla. Sen avulla on myös yleisesti mukavampaa pitää vauvaa sylissä, mikä on molemmille osapuolille miellyttävämpi vaihtoehto. Erityisesti kylmän talven aikana se myös lämmittää meitä molempia ihanasti.

Baby Björnin sitteri on toinen välttämätön tuote! Vaikka meillä on toinenkin sitteri Torista hankittuna, se on huomattavan painava ja kömpelö verrattuna tähän. Silläkin on oma paikkansa keittiössä, kun taas BB:n sitteri on helppo kuljettaa paikasta toiseen ja ottaa vaikka mukaan kylään. Vauva nukahtaa tähän helposti, ja sen jälkeen on vaivatonta siirtää hänet omaan sänkyynsä nukkumaan. Sitteri helpottaa päiviä, kun on paikka, johon lapsi voi laskea hetkeksi. Esimerkiksi jos itse täytyy käydä vessassa ja lapsi on hereillä, otan sitterin mukaani ja voin hoitaa asioita rauhassa. Tämä on todellakin must-tuote! On kuitenkin tärkeää huomata, että istuma-asento on tässä hyvin passiivinen, eikä lasta tule pitää siinä pitkiä aikoja, saati antaa lapsen nukkua sitterissä.

Mainoslinkki BB sitteri

Mainoslinkki imetystyyny

Kohinalaite ja harsoliinat

Kohinalaite on osoittautunut korvaamattomaksi lapsen unen kannalta. Käynnistämme sen aina, kun lapsi on menossa nukkumaan. Ensimmäiset kuukaudet vauvan elämässä ovat täynnä uusia kokemuksia tässä uudessa maailmassa, ja kohinalaite, erityisesti Moonie-niminen laite, on osoittautunut erinomaiseksi. Se toistaa kohdun ääniä, tunnettuna myös pink noisena, ja tarjoaa erilaisia valo- ja äänivaihtoehtoja. Voit löytää tämän laitteen Verkkokaupasta, ja mainoslinkistä löydät muita vaihtoehtoja.

Harsoliinat ovat käteviä pitää aina käsillä. Saimme lahjaksi Unavaate-harsoliinoja, ja nämä ovat ehdottomasti nousseet suosikeiksi. Vaikka harsoliinat ovat perinteisesti samanlaisia, nämä ovat erityisen pehmeitä. On ihanaa puhdistaa lapsen kasvot maidosta tai puklusta tällaisella pehmeällä harsoliinalla, joka tuntuu miellyttävältä ihoa vasten verrattuna karheampiin vaihtoehtoihin.

 

Mainoslinkki kohinalaitteet 

Linkki Unavaate

Kasetti- ja hajuvapaa vaipparoskis

Tämä vaipparoskis on ollut todellinen life saver! Etsimme sellaista, joka pitää hajut poissa päivän mittaan, kun en välttämättä pääse heti viemään roskia. Samalla halusimme, etteivät kasetit tulisi kalliiksi. Tämä roskis käyttää ihan tavallisia 40L roskapusseja ja pitää hajut täysin hallinnassa. Se on ehdoton must-tuote meille!

Erityisesti, kun meillä on Yela-koira, joka rakastaa maistella roskiksia. Aikaisemmin käytössämme oli normaali poljinroskis, ja se oli Yelalle kuin herkkupöytä. Tämä vaipparoskis on ratkaissut tuon ongelman, ja nyt ei enää ole herkkujen ja roskien sekoitusta!

Linkki tuotteeseen 

Nämä ovat vasta ensimmäiset tuotteet, jotka haluan nostaa esille, korostaen samalla, että jokainen perhe ja lapsi on omanlaisensa omilla tarpeillaan. Mutta nämä ovat olleet meille tärkeitä, arkea helpottavia tuotteita! 

Kuuntele postaus podcastina: