Jokainen erityinen hetki elämässä ansaitsee juhlistamista, ja kun ystäväni järjestivät minulle yllätysjuhlat Retee Artsissa Tampereen Kalevassa, se oli juuri sellainen hetki. Rakastan innovatiivisia yrittäjiä ja taidetta, ja tämä paikka oli täydellinen valinta juhlille. Kun saavuin paikalle, minut yllätti iloinen joukko ystäviäni odottamassa, ja tunnelma oli täynnä iloa ja odotusta.

Yllätysjuhlan kruunu oli abstrakti taulu, jonka loimme yhdessä tulevalle vauvalle. En ollut aavistanut mitään tällaisesta lahjasta, ja se teki juhlasta entistäkin erityisemmän. Ystäväni panostivat luovuuteensa ja rakkauteensa tulevaa perheenlisäystä kohtaan, ja taulu on täynnä kaunista värikästä abstraktia taidetta.

Kuitenkin siinä ei kaikki. Kun tarkastelimme taulua tarkemmin, huomasimme jotain aivan uskomatonta. Tauluun oli vahingossa muotoutunut kuva karhusta. Jos katsoo tarkkaan, voi erottaa pienten suloisten korvien piirtyvän sen pintaan. Tämä odottamaton yksityiskohta teki taulusta vieläkin erityisemmän ja antoi sille oman tarinansa.

Kotona odotti vielä toinen yllätys ystävältä, joka ei päässyt paikalle juhliin. Hän oli järjestänyt Jonin valmistelemaan kotiyllätyksen sillä aikaa, kun olin taiteilemassa. Kotona minut yllätti kauniisti koristeltu olohuone ja herkullinen yllätys. Ystävyyden merkitys tuntui entistä suuremmalta, ja olin liikuttunut ystäväni ja Jonin panostuksesta tehdä tästä päivästä ikimuistoisen.

Tämä kokemus opetti minulle, että elämä voi tarjota odottamattomia lahjoja, ja ystävien rakkaus voi ilmetä monin eri tavoin, kuten taulussa piilevän karhun muodossa. Taulu tulee aina olemaan kaunis muisto tästä päivästä ja ystävyydestä, joka tekee elämästäni rikkaamman.

Mikä on ystävyyden tarkoitus? Käydä yhdessä läpi tämä kummallinen harjoitus. 

Elämäksi jotkut sen kai nimeävät.

Ystävät opastavat pimeällä, kulkevat vierellä myös tiellä sileällä. Keräävät meille puolukoita kun omat tassut ovat kipeät. Laittavat joulupöytään hunajat ja lipeät.

Ystävyys on naurua ja iloa, suojelua ja surua. Se tuo sieluun rinnan alle murua.

Sinä, lapseni, olet perheeni, mutta nämä ihanat karhunaiset ovat kyläni, voimani.

Me kaikki tiedämme, että pienen karhunpennun kasvattaminen vaatii kylän. Ja sen sinulle, pieni karhunpentu, tarjoan: monipuolisen kylän ja sen rakkauden syvän.

On opettajaa, sairaanhoitajaa, juristia ja taiteilijaa. Upeita naisia, roolimalleja sinulle tähän maailmaan.

Retee Arts: rentoa yhdessäoloa ja taidetta hektisen arjen vastapainoksi

Retee Arts on paikka, jossa ystävät voivat kokoontua nauttimaan rentouttavasta yhdessäolosta sekä luovuuden ilosta. Retee arts tarjoaa mahdollisuuden ottaa ansaitun tauon kiireisestä arjesta ja uppoutua taiteen maailmaan. Suosittelen lämpimästi kokemaan Retee artsin rentoa ja reteetä tunnelmaa!