Tämä artikkeli sisältää *affiliate-linkkejä

Tuoksu: Ilma täyttyi herkullisesta tuoksusta, joka toi mieleen lapsuuden suosikkituoksuni. Se oli kuin voita ja makeaa karamellia, ja siinä oli hattarainen sävy.

Rakenne: Vohvelit tarjoavat täydellisen yhdistelmän rakenteessaan. Ne ovat ulkoa rapsakoita ja kullanruskeita, kun taas sisältä ne ovat pehmeitä ja meheviä, kuin suussa sulavia herkkupaloja.

Maku: Vohvelit voivat olla todellinen makuelämys. Voit nauttia niitä makeina herkkupaloina, joissa on mansikkahilloa ja kermavaahtoa, koristeltuna herkullisilla strösseleillä. Tai vaihtoehtoisesti voit valita suolaisen vaihtoehdon, jossa smetana ja suosikkisi, kuten blineissä, luovat täydellisen makujen harmonian. Ah, vohvelit.

Viikonloppuna koin välittömän vohveliraudan tarpeen jo lauantain aamuvarhaisella! Törmäsin jossain videopätkään herkullisista vohveleista, ja kuola alkoi melkein valua suupielistäni. Tiesin, että minun on hankittava vohvelirauta.

Kävin läpi kaikki mahdolliset kanavat etsiäkseni erilaisia vohveliraudan reseptejä. Löysin kymmeniä herkullisilta vaikuttavia vaihtoehtoja ja sitten kävin tiukan keskustelun Jonin kanssa.

Toimin melkein samalla tavalla kuin lapsena, kun yritin saada vanhempani suostumaan perheeseemme koiran hankkimiseen – perusteellinen taustatyö, taitava argumentointi ja selkeät hyödyt tuotaviksi esille. Olenhan persoonallisuustyypiltäni kuitenkin asianajaja.

Suolaiset vohvelit

Resepti Semperin sivuilta:

 

Ainekset
  • 180 g Semper gluteenitonta jauhoseosta (3 dl)
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 50 g sulatettua voita
  • Voita vohveliraudan voiteluun

Valmista näin

  1. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe ja suola kulhossa keskenään. Lisää vesi hieman kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä, lisää se sitten taikinaan ja sekoita huolella.

  3. Lämmitä vohvelirauta ja sivele se voilla. Paista vohvelit kullanruskeiksi ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

    Vinkki! Lisää taikinaan 1 tl vaniljasokeria, niin saat makeita vohveleita. (Itse lisäsin makeisiin vielä tavallista sokeria.)

Täyte

TONNIKALATÄYTE

1 prk (120 g) creme fraichea

1 prk tonnikalaa

1 pieni punasipuli

1- 3 rkl kapriksia (oman maun mukaan)

1 rkl sitruunamehua

rouhaisu suolaa ja mustapippuria

LISÄKSI

punasipulia, suolakurkkuja, persiljaa ja limelohkoja

 

Alkuperäinen resepti

Makeiden vohveleiden taikinan valmistin samalla ohjeella, mutta lisäsin siihen vain sokeria ja vaniljasokeria. Päälle mansikkahilloa, kermavaahtoa ja tietenkin strösseleitä!

Jos sinua vaivaa yhtä vahva vohvelikuume kuin minua, suuntaa näiden linkkien kautta ja varmista, että saat käsiisi täydellisen vohveliraudan! Ehdotan ehdottomasti kaksiosaista rautaa – se tekee vohveleiden valmistamisesta nopeampaa. 

Vohvelirauta ei ole pelkästään vohvelien valmistamisen mestari, vaan se on myös salainen ase, jolla loihtia herkullisia toasteja! Kuvittele rapeita ja kullanruskeita leipäviipaleita, joiden väliin on sulautettu täyteläistä juustoa, tuoretta kinkkua ja muita herkkuja. Tämä on herkuttelijan unelma, joka syntyy vohveliraudan avulla. Kukin purema on täydellinen yhdistelmä rapeutta ja mehevyyttä.  Joten, jos olet valmis kokeilemaan jotain uutta ja uskomattoman herkullista, anna vohveliraudalle mahdollisuus.