Tämän viikon pastaruokavalinta osui pasta primaveraan, mutta harmikseni huomasin, että alkuperäisessä reseptissä olevat kasvikset eivät olleet kovin sesongissa. Niinpä päätin luoda oman tulkintani reseptistä ja vaihtaa mukaan raikkaita kesäkurpitsoja, kirsikkatomaatteja, purjoa ja parsakaalia.

Paistoin nämä kasvikset rapeiksi ja lisäsin siihen sopivat mausteet – tämä muunnos osoittautui yksinkertaiseksi ja todella herkulliseksi! Tässä on tarkempi ohje:

 

Satokauden pasta primavera

Ainekset:

  • Satokauden kasviksia (kuten porkkanoita, parsakaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa)
  • Soijakastiketta
  • Ruokosokeria
  • Limeä (mehu ja raastettu kuori)
  • Tuoretta chiliä (maun mukaan, voit käyttää esimerkiksi punaista tai vihreää chiliä)
  • Valkosipulia (murskattuna tai hienonnettuna)
  • Pastaa (esimerkiksi spagettia tai linguinea)
  • Seesaminsiemeniä
  • Parmesaanijuustoa (raastettuna)

Valmistus:

  1. Aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan suolatussa vedessä. Valuta pasta ja jätä se odottamaan.
  2. Pilko satokauden kasvikset haluamasi kokoisiksi paloiksi. Voit käyttää esimerkiksi porkkanoita ohuina viipaleina, parsakaalin nuppuja, paprikan suikaleita ja kesäkurpitsaa siivuina.
  3. Kuumenna paistinpannu tai wok-pannu keskilämmölle. Lisää hieman öljyä pannulle ja lisää sitten valmistamasi kasvikset. Paista niitä noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat rouskuvia ja saaneet hieman väriä.
  4. Lisää paistettujen kasvisten joukkoon soijakastike maun mukaan. Muista olla varovainen soijan määrän kanssa, sillä se voi olla suolaista. Lisää myös ruokosokeria, lime-mehua, raastettu lime-kuori, tuoretta chiliä (hienonnettuna tai viipaleina) ja valkosipulia. Mausta seos oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja anna mausteiden sulautua kasviksiin.
  5. Lisää valutettu pasta kasvis-seoksen joukkoon. Sekoita pasta hyvin muiden aineiden kanssa ja anna sen lämmetä.
  6. Tarjoile annos ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja raastettua parmesaanijuustoa.

Nauti herkullisesta ateriasta! Tämä resepti tarjoaa tasapainon erilaisten makujen ja rakenteiden välillä, mikä tekee siitä erittäin maistuivan.